Rólunk

Csapatunkat jól felkészült szakemberek alkotják.

Szelektíven gyűjteni isteni móka! Ám nem kevés odafigyelést igényel. És nem árt, ha tudod, mit hova kell dobni. Huba atya most segít

Hulladékgazdálkodásról általánosan

A hulladékgazdálkodási tevekénységünket 2006 óta folyamatosan fejlesztve, az ISO 45001:2018 és az EN ISO 9001:2015 & ISO 14001:2015 minőségirányítási rendszerek  bevezetésével, valamint kollégáink szakmai felkészültségével, több országban szerzett tapasztalatával és technikai felszereltségünkkel biztosítjuk ügyfeleinknek az ideális körülményeket a hulladékkezeléssel kapcsolatos kérdésekben.

A Cekend-tetőn, a DN 13A út közelében működik a Regionális Hulladékkezelő Központunk, amely a környéken egyedülálló módon, teljes mértékben eleget tesz az európai uniós normáknak.

A Cekend Regionális Hulladéklerakó Székelyudvarhely közelében, a Cekend-fennsíkon található. Összkapacitása közel 1 millió m3, ami hosszú távon biztosítja ügyfeleink kommunális hulladékainak biztonságos elhelyezését.

A depónián elhelyezhető hulladékfajták:

RDE Harghita Kft

A 2006-ban létrejött Sc RDE Harghita Srl azt tűzte ki céljául, hogy a magas szakmai színvonalú higiéniai szolgáltatások jövőképét teremti meg.

Az előzőleg Sc AVE Harghita Salubritate Srl néven ismert Sc RDE Harghita Srl, 2014-ig az osztrák AVE Umwelt csoport tagja volt. Romániában az AVE csoport a Székelyudvarhelyen és a környező településeken nem veszélyes háztartási és ipari hulladékok kezelésével foglalkozó AVE Harghita Salubritate Srl révén lépett be a hulladékpiacra.

2014 tavaszán az NHSZ Kft. tulajdonába kerül a magyarországi AVE Magyarország Kft., a Sc AVE Harghita Salubritate Srl pedig – amely az AVE Magyarország csoporthoz tartozott – 2014-ben az NHSZ csoport leányvállalata lesz, így 2015 elején a cégnév Sc AVE Harghita Salubritate Srl –ről Sc RDE Harghita Srl-re változik.

A Sc RDE Harghita Srl Románia területén több munkaponton végzi tevékenységét: Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron, Szentegyházán,  Gyergyószentmiklóson, Farkaslakán és Bögözben. 

Az RDE Harghita Srl modern MAN típusú hulladékszállító haszongépjárművekkel áll ügyfelei rendelkezésére, flottájának átlagos életkora 5 év. Saját szervizzel rendelkezünk a naponta használt haszongépjárművek, konténerek és gépek javítása és karbantartása érdekében.

Székelyudvarhely környékén befektettünk a települések szépítésébe, kicserélvén az utcai szemeteseket és korszerűsítvén a lakossági gyűjtőpontokat.

Ügyfeleink részére jó minőségű, 120, 240 literes hulladéktárolók megvásárlásának lehetőségét, jogi személyek számára pedig 1.1, 5, 7, 10, 15, 20 és 30 köbméteres konténerek bérlésének lehetőségét biztosítjuk.

2009-től kezdődően lakossági gyűjtőszigeteket hoztunk létre az újrahasznosítható anyagok szelektív gyűjtése érdekében. Így, a papír, a műanyag, a fémek és az üveg nem kerülnek a lerakóra, ezáltal jelentős mennyiségű nyersanyagot és energiát spórolván meg.

Csapatunkat környezetvédelmi, gazdasági és jogi szakemberek alkotják.

Munkatársaink tudása, a különböző országokban szerzett tapasztalatok, műszaki felszereltségünk és tőkeerős cégünk befolyása ügyfeleink számára ideális körülményeket biztosít a hulladékgazdálkodás problémájának megoldásához.

2019-től új, lendületes fordulatot vett a cég, a környezetttudatosságra összpontosítva több szelektív gyűjtésre serkentő projektet indítottunk el. 

Mindent egy kézből:

Gyűjtés, előkészítés, kezelés és ártalmatlanítás. Ügyfeleinknek innovatív, komplex megoldásokat kínálunk, a hulladék- és nyersanyagpiac minden szolgáltatási területén.

A Cekend-tetőn, a DN 13A út közelében működik a Regionális Hulladékkezelő Központunk, amely a környéken egyedülálló módon, teljes mértékben eleget tesz az európai uniós normáknak.

A Cekend Regionális Hulladéklerakó Székelyudvarhely közelében, a Cekend-fennsíkon található. Összkapacitása közel 1 millió m3, ami hosszú távon biztosítja ügyfeleink kommunális hulladékainak biztonságos elhelyezését.

Fontos hulladékgazdálkodással kapcsolatos rendeletek:

Bármilyen kérdésel forduljon hozzánk bizalommal.

Mivel Udvarhelyszéken elég kevés civil szervezet aktív a környezettudatosság területen, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány úgy döntött, hogy konkrét, kézzelfogható és a hétköznapokban követhető további lépésekkel segítjük e mozgalom erősödését.
Nagy örömünkre az RDE Harghita vállalat is örömmel csatlakozott ehhez a törekvéshez, amelyet TUDATOS Udvarhely név alatt viszünk tovább. A környezettudatosság témájában gyakorlati előadásokra és műhelymunkákra kerül majd sor.