Hírek

Az RDE fontos információi

Technikai hiba

2024.06.20.

Telefonos ügyfélszolgálatunk technikai okok miatt nem elérhető. A javítási munkálatok alatt elérhetőek leszünk e-mailen az eva.nagy@rdero.ro e-mail címen, illetve a következő telefonszámon: 0730 711357.
Köszönjük a türelmet!
 
 
 
 

Tavaszi takarítási program a negyedekben forgalomkorlátozással

2024.03.04.

Naponta 7-13 óra között

Március 18, hétfő: Építők utca, Szabók utca, Asztalosok utca, Kós Károly utca    

Március 19, kedd: Győzelem út – a Forrás és a Lakatosok utca között -, Lakatosok utca, Cipészek utca

Március 20, szerda: Kisköved utca, Győzelem út- a Kisköved és a Forrás utca között, Céhek utca

Március 21, csütörtök: Virágok sétánya, Téglavetők bejárat, Ifjúság bejárat, Gyepes bejárat, Haáz Rezső utca, Forrás utca                      

Március 22, péntek: Győzelem út – a Virágok sétánya és a Kisköved utca között -, Győzelem út – a Kisköved utca és a Gábor Áron utca között -, Függetlenség sugárút – a Győzelem út és a Tábor utca között

Március 25, hétfő: Függetlenség sugárút –a Tábor utca és a József Attila utca között, Ady Endre utca – a Tábor utca és a Függetlenség sugárút között

Március 26, kedd: Tábor utca – a Függetlenség sugárút és a Bethlen Gábor utca között, Szarkakő utca, Testvériség utca, Tavasz sétány, Béke utca

Március 27, szerda: Szent János utca, Rózsa utca, Szentimre utca

Március 28, csütörtök: Kis Gergely utca, Csereháti rész –Marin Preda Liceum és a  Kiss Gergely utca között-, Kuvar utca, Csere utca, Imecs László őrmester utca   

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Tavaszi lomb- és zöld hulladék begyűjtése

2024.03.01.

2024 március 18 és 22 között szállítjuk el a tavaszi zöldhulladékot a székelyudvarhelyi háztartásokból.

Ám mielőtt gereblyét ragadnánk, arra szeretnénk ösztönözni minden kedves kerttulajdonost, hogy a lehullott leveleket tartsuk meg a természet körforgása részeként, gereblyézzük be a kerti fák és bokrok alá, vagy tegyük a kerti komposztáló ládába a konyhai zöldség- és gyümölcsmaradványok köze.

Az avar kertünk fontos alkotóeleme és tökéletesen (újra)hasznosítható. Ha egy kicsit is odafigyelünk a környezetünkre, és szívesen megkímélnénk azt a felesleges műanyag hulladéktól és az elszállítás okozta károsanyag-kibocsátástól, engedjük a szerves hulladékot a saját útját járni.

Ráadásul csupán egy berögzült szokás, hibás szemlélet alapján cselekszünk, amikor magunkhoz ragadjuk a gereblyét és a kukászsákot, amikor is inkább káros hatással vagyunk kertünk ökoszisztémájára.

Arra kérjük Önöket, hogy ha mégis marad kitenni való szerves hulladék, a fent említett napokon a tömbházak körül, valamint a kertekből a zöld hulladékot (a száraz falevelet, nyesedéket, ágakat minél szorosabban összerakva, összekötve) szíveskedjenek reggel 6:30 óráig kitenni a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé.

A bio-hulladék elszállítása a lakónegyedekben folyamatosan, míg a kertes házak esetében, a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint történik.

Elektromos és elektronikai hulladékot, veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot nem szállítunk el.

Ne feledjük, a kertekben lehulló levél tökéletes helye éppen ott lesz, ahol földet ér.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 
 

 

Ünnepi hulladékszállítás és nyitvatartás

2023.12.19.

2023. december 25-én és 26-án és 2024. január 1-én és 2-án hivatalos munkaszüneti nap alkalmából zárva tartunk, nem lesz ügyfélfogadás cégünk székhelyein. ugyanakkor tudatjuk önökkel, hogy az ünnepek alatt módosul a háztartási hulladék elszállításának programja:

Székelyudvarhely

2023. december 25-én és 26-án és 2024. január 1-én és 2-án hivatalos munkaszüneti nap alkalmából zárva tartunk, nem lesz ügyfélfogadás cégünk székhelyein. ugyanakkor tudatjuk önökkel, hogy az ünnepek alatt módósul a háztartási hulladék elszállításának programja: 

2023. december 25-én és 2024. január 1-én módosul a háztartási hulladék elszállításának programja Székelyudvarhelyen. December 25. (hétfő) helyett december 30-án (szombaton), míg 2024. január 1. (hétfő) helyett szintén 2023. december 30án (szombaton) szállítjuk el a hulladékot. A szelektív hulladék gyűjtési programja is áttevődik december 25-éről december 30-ára (szombatra).

Gyergyószentmiklós, Parajd, Máréfalva, Fenyéd, Székelykeresztúr
 

2023. december 25-én és 2024. január 1-én módosul a háztartási hulladék elszállításának programja Székelyudvarhelyen. December 25. (hétfő) helyett december 30-án (szombaton), míg 2024. január 1. (hétfő) helyett szintén 2023. december 30-án (szombaton) szállítjuk el a hulladékot.  

Etéd

2023. december 25-én és 2024. január 1-én módosul a háztartási hulladék elszállításának programja. December 25. (hétfő) helyett december 30-án (szombaton), míg 2024. január 1. (hétfő) helyett szintén 2023. december 30-án (szombaton) szállítjuk el a hulladékot. A szelektív hulladék gyűjtési programja is áttevődik január 1-éről január 5-ére (péntekre).

 .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

 

 

Őszi lomb- és zöld hulladék begyűjtése

2023.11.16.

 

2023 december 4 és 8 között elszállítjuk a tavaszi zöld hulladékot a székelyudvarhelyi háztartásokból.

Mielőtt gereblyét ragadnák, arra szeretnénk ösztönözni minden kedves kerttulajdonost, hogy a lehullott őszi leveleket tartsuk meg a természet körforgása részeként, gereblyézzük be a kerti fák és bokrok alá, vagy éppen a kerti komposztálóba a konyhai zöldség- és gyümölcsmaradványok köze.  

 Az őszi avar kertünk fontos alkotóeleme és tökéletesen (újra)hasznosítható. Ha egy kicsit is odafigyelünk a környezetünkre, és szívesen megkímélnénk azt a felesleges műanyag hulladéktól és az elszállítás okozta károsanyag-kibocsátástól, engedjük a szerves hulladékot a saját útját járni.

 Ráadásul csupán egy berögzült szokás, hibás szemlélet alapján cselekszünk, amikor magunkhoz ragadjuk a gereblyét és a kukászsákot, amikor is inkább káros hatással vagyunk kertünk ökoszisztémájára.

 Arra kérjük Önöket, hogy ha mégis marad kitenni való szerves hulladék, a fent említett napokon a tömbházak körül, valamint a kertekből a zöld hulladékot (a száraz falevelet, nyesedéket, ágakat minél szorosabban összerakva, összekötve) szíveskedjenek reggel 6:30 óráig kitenni a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé. A bio-hulladék elszállítása a lakónegyedekben folyamatosan, míg a kertes házak esetében, a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint történik.

 Elektromos és elektronikai hulladékot, veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot nem szállítunk el.

Ne feledjük, a kertekben lehulló levél tökéletes helye éppen ott lesz, ahol földet ér.

 .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
 
 
 
 
 

Tavaszi lomb- és zöld hulladék begyűjtés

2023.03.13.

 1. április 3 és 7 között elszállítjuk a tavaszi zöld hulladékot a székelyudvarhelyi háztartásokból.
A bio-hulladék elszállítása a lakónegyedekben folyamatosan, míg a kertes házak esetében, a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint történik.

Arra kérjük Önöket, hogy az említett napon a tömbházak körül, valamint a kertekből a tavaszi munkálatok során összegyűlt zöld hulladékot (a száraz falevelet, nyesedéket zsákokba, ágakat minél szorosabban összerakva, összekötve) szíveskedjenek reggel 6:30 óráig kitenni a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé.

Elektromos és elektronikai hulladékot, veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot nem szállítunk el.

Éljünk a lehetőséggel minél többen!

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

 
 
 
 

RDE 2023 feliratú edényazonosító matrica

2023.02.04.

2023 februárjától kipostázásra kerül a 2023. évi RDE 2023 feliratú edényazonosító matrica azon ügyfeleink számára, akik érvényes hulladékszállítási szerződéssel rendelkeznek cégünkkel és maradéktalanul kifizették a 2022. december 31-ig kiállított hulladékszállítási számláikat.

 • Kérjük, a matricát ragassza a hulladékgyűjtő edény oldalára, látható helyre.
 • A matricával el nem látott hulladékgyűjtő edények tartalma 2023. március 15-től nem kerül elszállításra!

Az idei évben is 3 különböző színű matricát használunk fizikai személyek esetében:

 • rózsaszín: 1-2 személyre kötött szerződéssel rendelkező háztartások (max. 60l/szállítás)
 • narancssárga: 3-4 személyre kötött szerződéssel rendelkező háztartások (max. 120 l/szállítás)
 • barna: 5+ személyre kötött szerződéssel rendelkező háztartások részére (max. 240 l/szállítás)

Jogi személyek esetében 4 különböző színű matricát használunk:

 • rózsaszín: ¼ köbméter/hó szerződéssel rendelkező cégek esetében
 • narancssárga: ½ köbméter/hó szerződéssel rendelkező cégek esetében
 • barna: 1 köbméter/hó szerződéssel rendelkező cégek esetében
 • zöld: megrendelés alapján kötött szerződéssel rendelkező cégek esetében.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Hirdetés

2023.01.13.

Az RDE HARGHITA K.F.T, Hargita megye, Székelyudvarhely, Cekend-tető, 0 szám alatti székhellyel, értesíti az érintett nyilvánosságot, hogy a Hargita megye, Székelyudvarhely, Cekend-tető, 0 szám alatt az  „1-es és 2-es cella ideiglenes bezárása a hulladéklerakónál” című tervével kapcsolatban a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség meghozta a döntést: elfogadja a környezetvédelmi hatástanulmányt és kiállítja a környezetvédelmi beleegyezést.

A beleegyezés tervezete, valamit az ezt megalapozó érvek megtekinthetőek a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, Csíkszereda, Márton Áron utca 43 szám alatt, hétfőtől csütörtökig 8:00-16:30 óra között, illetve pénteken 8:00-14:00 óra között, valamint a http//:apmhr.anpm.ro internetes oldalon.

 

Az érintettek a tervezetre vonatkozó észrevételeiket benyújthatják a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség honlapján megjelent hirdetéstől számított 10 napon belül a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez az alábbi elérhetőségeken: office@apmhr.anpm.ro, tel. 0266-371313, fax. 0266-310041

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

 

Őszi zöld hulladék begyűjtése

2022.11.26.

Őszi lomb- és zöld hulladék begyűjtés

2022 december 5 és 12 között elszállítjuk a zöld hulladékot a székelyudvarhelyi háztartásokból.

Az egy hétig tartó nagytakarítás alatt, összegyűjtjük a faleveleket és gyomnövényeket.

A bio-hulladék elszállítása a lakónegyedekben folyamatosan, míg a kertes házak esetében, a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint történik.

Arra kérjük Önöket, hogy az említett napokon a kertekből az őszi munkálatok során összegyűlt zöld hulladékot (száraz falevelet, nyesedéket zsákokba, ágakat minél szorosabban összerakva, összekötve) szíveskedjenek reggel 7 óráig kitenni a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé.

Elektromos és elektronikai hulladékot, veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot nem szállítunk el.

Éljünk a lehetőséggel minél többen!

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

HIRDETÉS

2022.11.16

RDE HARGHITA KFT értesíti az érintett nyilvánosságot, hogy leadta a környezeti hatástanulmányt az „1-es és 2-es cella ideiglenes bezárása ” című projektre, amely munkálatai a Székelyudvarhely, Cekend-tető, 0 szám alatti valósulnak meg.

 A Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség elbírálásának eredménye a környezetvédelmi engedély megadása vagy visszautasítása.

 A hatástanulmány megtekinthető a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség székhelyén, Csíkszereda, Márton Áron utca 43 szám alatt, hétfőtől csütörtökig 8:00-16:30 óra között, pénteken 8:00-14:00 óra között, valamint az RDE Harghita Kft székhelyén, Székelyudvarhely, Cekend-tető, 0 szám alatt, valamit elérhető a következő honlapon: http://apmhr.anpm.ro-reglementari-acord

A közmeghallgatás 2022 december 19.-én lesz megtartva 16 órától az Agora Business Centerben, Városháza tér 18 szám alatt.

Az érintettek a hatástanulmányra vonatkozó észrevételeiket a közmeghallgatás napjáig nyújthatják be a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökséghez az alábbi elérhetőségeken: office@apmhr.anpm.ro, fax. 0266-310041.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

dav

Tavaszi zöld hulladék begyűjtése

2022.03.29.

2022. április 4 és 8 között elszállítják a tavaszi lomb- és zöld hulladékot a székelyudvarhelyi háztartásokból.
A bio-hulladék elszállítása a lakónegyedekben folyamatosan, míg a kertes házak esetében, a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint történik.


Arra kérjük Önöket, hogy az említett napon a tömbházak körül, valamint a kertekből a tavaszi munkálatok során összegyűlt zöld hulladékot (a száraz falevelet, nyesedéket zsákokba, ágakat minél szorosabban összerakva, összekötve) szíveskedjenek reggel 6:30 óráig kitenni a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé.
Elektromos és elektronikai hulladékot, veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot nem szállítunk el.
Éljünk a lehetőséggel minél többen!

Szépítsük, tisztítsuk meg környezetünket.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Tavaszi takarítási program a negyedekben forgalomkorlátozással

2022.03.28.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala megrendelte az RDE Hargita Kft.-től  a város tavaszi takarítását és portalanítását.

A korábbi évekhez hasonlóan előre egyeztetett program szerint zajlik az egész várost érintő akció.

A fő útvonalakat követően a lakónegyedekben folytatódik a takarítás és portalanítás munkanapokon reggel 7 és délután 1 óra között.

A részletes program a következő:
Március 30, szerda
 • Építők utca
 • Szabók utca
 • Asztalosok utca
 • Kós Károly utca
Március 31, péntek
 • Győzelem út – a Forrás és a Lakatosok utca között
 • Lakatosok utca
 • Cipészek utca
Március 30, szerda
 • Építők utca
 • Szabók utca
 • Asztalosok utca
 • Kós Károly utca
Március 31, péntek
 • Győzelem út – a Forrás és a Lakatosok utca között
 • Lakatosok utca
 • Cipészek utca
Április 1, csütörtök
 • Kisköved utca

 • Győzelem út- a Kisköved és a Forrás utca között

 • Céhek utca

Április 4, hétfő
 • Virágok sétány

 • Téglavetők bejárat

 • Ifjúság bejárat

 • Gyepes bejárat

 • Győzelem út – a Virágok sétánya és a Kisköved utca között

Április 5, kedd
 • Függetlenség sugárút – a Győzelem út és a Tábor utca között

Április 6, szerda
 • Függetlenség sugárút –a Tábor utca és a József Attila utca között

 • Ady Endre utca – a Tábor utca és a Függetlenség sugárút között

Április 7, csütörtök
 • Tábor utca – a a Függetlenség sugárút és a Bethlen Gábor utca között

 • Szarkakő utca

 • Testvériség utca

 • Tavasz sétány

 • Béke utca

Április 8, péntek
 • Szentjános utca

 • Rózsa utca

 • Szentimre utca

Április 11, hétfő
 • Kis Gergely utca

 • Cserehati rész –Marin Preda Liceum és a.  Kiss Gergely utca között

 • Kuvar utca

 • Csere utca

 • Imecs László őrmester utca

Április 12, kedd
 • Haáz Rezső utca

 • Forrás utca                                                                    

RDE 2022 matrica

Az idei évben 3 különböző színű matricát használunk fizikai személyek esetében:

Jogi személyek esetében 4 különböző színű matricát használunk:

Kérjük, a matricát ragasszák látható helyre a kuka oldalára, ennek hiányában 2022.02.15-től nem áll módunkban üríteni azt. 

Amennyiben további információra van szüksége, hívja ügyfélszolgálatunkat a 0266-217407-es  telefonszámon, vagy keresse fel irodánkat Székelyudvarhelyen a Bethlen Gábor u. 73 szám alatt a következő nyitvatartási programmal: hétfőtől csütörtökig 8:00 – 16:30, illetve pénteken 8:00 – 14:00 óra között, vagy a Merkúr kasszánál, 1 December 1918 u., 7 szám, hétfőn, kedden és csütörtökön 10:00 – 18:30, szerdán 10:30 – 18:30, valamint pénteken 8:00 – 13:30 óra között. 

Gyergyószentmiklósón a 0366-401991-es telefonszámon, vagy a helyi irodában Virág negyed, 43/A tömbház, 2 lakrész alatt. Nyitvatartási program: hétfő – csütörtök 9:00 -16:30, illetve pénteken 8:00 -14:00 óra között.

Székelykeresztúron a 0266-242405-es telefonszámon, vagy a Hargita u. 13. szám alatt a következő nyitvatartási programmal: hétfőtől csütörtökig 8:00 -16:00, illetve pénteken 8:00 -14:00 óra között.

Parajdon a 0266-217407-es telefonszámon, vagy a parajdi a tanács régi épületében a következő nyitvatartási programmal: hétfőn 8:00 -16:00, illetve keddtől péntekig 8:00 -12:00 óra között.

Szentegyházán a 0266-217407-es telefonszámon, vagy a Mihai Eminescu u., 3/1 szám alatt a következő nyitvatartási programmal: hétfőn és szerdán 8:00 -12:00, illetve kedden és csütörtökön 12:00 -16:30 óra között.
Köszönjük a megértést és az együttműködést.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Őszi lomb - és zöld hulladék begyűjtés

2021.11.04.

2021. november 15 és 19 között elszállítjuk a zöld hulladékot a székelyudvarhelyi háztartásokból.
Az egy hétig tartó nagytakarítás alatt, összegyűjtjük a faleveleket és gyomnövényeket.
A bio-hulladék elszállítása a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint történik.
Arra kérjük Önöket, hogy az említett napokon a kertekből az őszi munkálatok során összegyűlt zöld hulladékot (száraz falevelet, nyesedéket zsákokba, ágakat minél szorosabban összerakva, összekötve) szíveskedjenek reggel 7 óráig kitenni a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé.
Elektromos és elektronikai hulladékot, veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot nem szállítunk el.
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

2021.04.22

Kedden kezdődik a lakónegyedek tavaszi takarítása és portalanítása

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala megrendelte az RDE Hargita Kft.-től  a város tavaszi takarítását és portalanítását.

A korábbi évekhez hasonlóan előre egyeztetett program szerint fog zajlani az egész várost érintő akció. Kedden, április 12-én kezdődik a több hetes program.

A fő útvonalakat követően a lakónegyedekben folytatódik a takarítás és portalanítás munkanapokon reggel 7 és délután 1 óra között. Elsőként április 13-án a Bethlen-negyedben kezdődik a munka, ezt követően a Tábor lakótelepen, majd pedig a Csereháton folytatódik a takarítás.

A részletes program a következő:
Április 13., kedd
 • Építők utca
 • Szabók utca
 • Asztalosok utca
Április 14., szerda
 • Győzelem út – a Forrás és a Lakatosok utca között
 • Lakatosok utca
 • Cipészek utca
Április 15., csütörtök
 • Kisköved utca
 • Győzelem út – a Kisköved és a Forrás utca között
 • Céhek utca
Április 16., péntek
 • Virágok sétánya
 • Téglavetők bejárat
 • Ifjúság bejárat
 • Gyepes bejárat
 • Győzelem út – a Virágok sétánya és a Kisköved utca között
Április 19., hétfő
 • Függetlenség sugárút – a Győzelem út és a Tábor utca között
Április 20., kedd
 • Függetlenség sugárút – a Tábor utca és a József Attila utca között
 • Ady Endre utca – a Tábor utca és a Függetlenség sugárút között
Április 21., szerda
 • Tábor utca – a Függetlenség sugárút és a Bethlen Gábor utca között
 • Szarkakő utca
 • Testvériség utca
 • Tavasz sétány
 • Béke utca
Április 22., csütörtök
 • Szentjános utca
 • Rózsa utca
 • Szentimre utca
Április 23, péntek
 • Kis Gergely utca
 • Cserehati rész –a Marin Preda Liceum és a Kiss Gergely utca között
 • Kuvar utca
 • Csere utca
 • Imecs László utca
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

2021 Húsvéti nyitvatartás

2021.04.1

Április 2.-án és 5.-én pénztáraink zárva tartanak.
Megértésüket köszönjük.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Tavaszi lomb- és zöld hulladék begyűjtés

2021. 03.04

2021. március 22 és 26 között elszállítják a tavaszi zöld hulladékot a székelyudvarhelyi háztartásokból.
A bio-hulladék elszállítása a lakónegyedekben folyamatosan, míg a kertes házak esetében, a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint történik.


Arra kérjük Önöket, hogy az említett napon a tömbházak körül, valamint a kertekből a tavaszi munkálatok során összegyűlt zöld hulladékot (a száraz falevelet, nyesedéket zsákokba, ágakat minél szorosabban összerakva, összekötve) szíveskedjenek reggel 6:30 óráig kitenni a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé.
Elektromos és elektronikai hulladékot, veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot nem szállítunk el.
Éljünk a lehetőséggel minél többen!

Szépítsük, tisztítsuk meg környezetünket.

"Ne vásároljunk szemetet" - Körösfőy Sándor tanácsa az újév elején

2021. 01.19

Az Erdélyi Magyar Televízió 2021. január 19.-én megjelent műsorában Körösfőy Sándor beszél​​​​​​​ az idén januárjától életbe lépett komposzttörvényről.

A január elsején életbe lépett komposzttörvényről

A törvény értelmében az új év elejétől kötelező a komposztálás a lakosság számára, a szelektív gyűjtés elmulasztásáért pedig pénzbírság jár.

A teljes beszélgetés meghallgatható itt. 

Hótalanítás

Annak érdekében, hogy a hóeltakarítás és a csúszásmentesítés a legjobb ütemben történjen, figyelembe véve az utak burkolatát és forgalmát, városunk útszakaszait és csomópontjait a polgármesteri hivatal felosztotta 3 prioritási listára, amit nekünk kötelezően figyelembe kell venni.
A hivatallal kötött szerződés értelmében cégünk az első listán szereplő utcákat köteles takarítani.

Zona 1:

 1 Dec. 1918, Ady Endre, Baróti Szabó Dávid, Bartók Béla, Beclean, Bem József, Bethlen Gábor, Bethlen Gábor, Bisericii, Breslelor, Budvár, Cădişeni, Câmpului, Cetăţii, Constructorilor, Ciocarliei, Croitorilor, Csalóka, Cserehát, Eötvös József, Fântânii, Florilor, Forţeni, Gábor Áron, Ghipeş, Haaz Rezso, Hunyadi János, Hunyadi János, Independenţei, Independenţei, Insulei, József Attila, Kiss Gergely, Kornis Ferenc, Kossuth Lajos, Kuvar, Lăcătuşilor, Lemnarilor, Livezilor, Mihail Kogălniceanu, Móricz Zsigmond, Nicolae Bălcescu, Olarilor, Orbán Balázs, Pantei, Pantofarilor, Parcului, Petőfi Sándor, Piaţa Márton Áron, Piaţa Primăriei, Piatra Tarcii, Pietroasa, II.Rákóczi Ferenc, Rozei, Sâmbăteşti, Sântimbru, Serg. Imecs László, Solymossy, Stejarului, Şcolii, Szent János, Taberei, Tamási Áron, Târgului, Tineretului, Tomcsa Sándor, Tompa László, Uzinei, Vaii, Victoriei, Vizigotilor, Wesselényi Miklós
 
A második és harmadik részhez tartozó útszakaszokat csak a városháza külön kérésére tisztíthatjuk.

Zona 2:

Bányai János, Bradului, Benko Jozsef, Biro Lajos, Digului, Dózsa György, Haltei, Homorod, Ion Creangă, Kamilla, Korosi Csoma Sandor, Kőkereszt tér, Lakatos Istvan, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Morii, Nyírő József, Pantei ( Orban B.-Tamasi A.), Timplarilor, Varga Katalin, Vulturului

Zona 3:

Albinelor, Attila, Baii Sarate, Balássy Ferenc, Bazinului, Berde Mózes, Borsai Ret, Carierei, Ciresului, Dimbului, Dumbravei, Fagului, Fratiei, Gyerkes Mihaly, Ingustei, Keresztvápa, Kos Karoly, Köveshágó, Kriza János, Lacului, Lórántffy Zsuzsanna, Lutului, Mikes Kelemen, Pacii, Raza soarelui, Primaverii, Recoltei, Reményik Sándor, Salcâmilor, Sportului, Ştrandului, Szászok Tábora, Târnavei, Teilor, Telekpataka, Trecătoarei, Ugron Gabor, Verde, Felsősiménfalva

Karácsonyi programváltozás

Székelyudvarhely

Az RDE Harghita hulladékgazdálkodó vállalat értesíti a székelyudvarhelyi lakosokat, hogy 2020 december 25 és 2020 január 1.-én módosul a háztartási hulladék elszállításának programja. 2020 december 25 (péntek) helyett 2020 december 24-én (csütörtök), míg 2021 január 1 (péntek) helyett 2020 december 31-én (csütörtök) szállítjuk el a háztartási hulladékot.
Megkérjük, hogy a szelektív zsákokat is tegyék ki a kapu elé 2020 december 24-én (csütörtök).
Köszönjük megértését és kívánunk áldott ünnepeket.
Érintett utcák Székelyudvarhelyen:
 
Márton Áron tér
Móricz Zsigmond utca
Köveshágó utca
Csalóka utca
Szentimre utca
Ady Endre utca
Tábor utca
Szarkakő utca
Pacsirta utcaGábor Áron utca
Solymossy utca
Szeles János utca
Ben József utca
Zöld utca
Lorántffy Zsuzsánna utca
Siménlok utca
Szigeti Gyula Mihály utca
Szászok Tábora utca
Szent János utca
Medence utca
Éltetőkút utca

Székelykeresztúr, Szentegyháza

2020 december 25 és 2020 január 1 cégünknél munkaszüneti nap, ezért módosul a háztartási hulladék elszállításának programja. 2020 december 25 (péntek) helyett 2020 december 24-én (csütörtök), míg 2021 január 1 (péntek) helyett 2020 december 31-én (csütörtök) szállítjuk el a hulladékot.
Köszönjük megértését és kívánunk áldott ünnepeket.
Megkérjük, hogy a szelektív zsákokat is tegyék ki a kapu elé 2020 december 24-én (csütörtök).
Köszönjük megértését és kívánunk áldott ünnepeket.

Farkaslaka

2020 december 25 és 2020 január 1 cégünknél munkaszüneti nap, ezért módosul a háztartási hulladék elszállításának programja. 2020 december 25 (péntek) és 2021 január 1 (péntek) helyett 2020 december 29-én (kedd) szállítjuk el a hulladékot.
Köszönjük megértését és kívánunk áldott ünnepeket.
és 2020 január 1 cégünknél munkaszüneti nap, ezért módosul a háztartási hulladék elszállításának programja. 2020 december 25 (péntek) és 2021 január 1 (péntek) helyett 2020 december 29-én (kedd) szállítjuk el a hulladékot.
Köszönjük megértését és kívánunk áldott ünnepeket.

Felsőboldogfalva

2020 december 25 cégünknél munkaszüneti nap, ezért módosul a háztartási hulladék elszállításának programja. 2020 december 25 (péntek) helyett 2020 december 24-én (csütörtök) szállítjuk el a hulladékot.
 

Köszönjük megértését és kívánunk áldott ünnepeket.

Értesítés

2020. 04.14

Az RDE Harghita Kft. hulladékgazdálkodási vállalat tisztelettel értesíti a lakosságot, hogy tekintettel a COVID-19 pandémia kapcsán kialakuló helyzetre pénztáraink zárva tartanak a szükségállapot végéig.

Habár számláikat banki átutalással kifizethetik ezen idő alatt is, úgy döntöttünk, hogy nem számolunk fel késedelmi díjat a szükségállapot feloldása utáni 60 napig.
A havi díj a számlán feltüntetett bankszámlára (RO10 BACX 0000 0002 1230 2000) utalható.

Halaszthatatlan ügyintézés esetén állunk rendelkezésükre a következő telefonszámon: 
0266-217 407, vagy az office@rdero.ro e-mail címen.

Mindezek mellett cégünk továbbra is napi rendszerességgel elvégzi feladatait minden településen.

Értesítés

2019.10.24.

A székelyudvarhelyi önkormányzat által elfogadott 155/2019.08.29-es tanácshatározat értelmében hulladékelszállítási díjaink az alábbi táblázat szerint változnak. Az új díjszabás 2019. október 1-jétől lép érvénybe.

Sz.
Szolgáltatás
Egység
Modosított ár Lej/Egység
Modosított ár Lej/Egység Áfáv-val
1.
Háztartási hulladék begyűjtése és elszállítása – fizikai személyek részére
személy
8.29
9.87
2.
Háztartási hulladék begyűjtése és elszállítása – jogi személyek részére
köbméter
96.73
115.11
3.
Többlet háztartási hulladék begyűjtése és elszállítása feliratozott zsákban – fizikai személyek részére
120L-es zsák, max. 15kg
8.29
9.87
4.
Szerves (lebomló) hulladék begyűjtése és elszállítása feliratozott zsákban – fizikai személyek részére
120L-es zsák, max. 15kg
8.29
9.87

Értesítés

2019. 04 22.

Megváltozik a hulladékgyűjtés módja május végétől Székelyudvarhelyen. Ahhoz, hogy minél kevesebb hulladék kerüljön a lerakóba, úgy mi, az RDE Harghita kft., mint Önök, a város lakói szelektíven kell gyűjtsünk. Ez már néhány éve többé-kevésbé működik városunkban, de nem elég hatékonyan, így ezen javítanunk kell, ami mint mindannyian tudjuk, hosszú folyamat. Úgy gondoltuk, elkezdjük azzal, hogy a kertvárosi részekben három színes zsákot osztunk ki: sárgát a műanyag/fémnek, kéket a papír/kartonnak, zöldet pedig az üvegnek, így nem kell plusz utat megtenniük, hogy a gyűjtőszigetekhez vigyék az újrahasznosítható anyagokat. Ezeket kezdetben május, illetve június utolsó péntekén szállítjuk el a kapuk elől, a kitett zsákok helyett pedig üreseket hagyunk. Ideális az lenne, ha a kikerülő zsákok tele lennének, de ha némelyik csak háromnegyedig telt meg, akkor is elvisszük. A zsákokat ingyen adjuk és az elszállításukért nem kell külön fizetniük.

Mivel új módszer bevezetéséről van szó, még nem tudjuk, hogy elég lesz-e havonta egyszer szállítanunk, vagy ezt gyakoribbá kell tennünk, de a tapasztalatok és az Önök visszajelzései alapján ezen menet közben módosítunk. A nem újrahasznosítható vegyes hulladék (melyet a matricával ellátott kukákba tesznek) elszállításának időpontja változatlan marad, függetlenül a színes zsákokétól.

Felmerül a kérdés, jogosan, hogyan akarunk környezettudatosak lenni, ha a zsákokkal tovább növeljük a műanyagszennyezést. Sajnos ennél jobb megoldást egyelőre nem sikerült találnunk, csak annyit tehetünk, hogy újrahasznosított műanyagból készült zsákokat osztunk ki, az Önöktől átvettek pedig szintén újrahasznosítódnak.  Ezért is fontos, hogy az ezekbe kerülő hulladék lehetőleg ne tartalmazzon ital-, illetve ételmaradékot.

 

Észrevételeiket szívesen meghallgatjuk, kérdéseiket igyekszünk megválaszolni a 0266-217407-es telefonszámon (hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.30, pénteken 8.00 és 14 óra között), vagy a facebook oldalunkon.

Őszi zöld hulladék begyűjtése

2022.11.26.

Őszi lomb- és zöld hulladék begyűjtés

2022 december 5 és 12 között elszállítjuk a zöld hulladékot a székelyudvarhelyi háztartásokból.

Az egy hétig tartó nagytakarítás alatt, összegyűjtjük a faleveleket és gyomnövényeket.

A bio-hulladék elszállítása a lakónegyedekben folyamatosan, míg a kertes házak esetében, a háztartási szemét elszállításának napján, a megszokott beosztás szerint történik.

Arra kérjük Önöket, hogy az említett napokon a kertekből az őszi munkálatok során összegyűlt zöld hulladékot (száraz falevelet, nyesedéket zsákokba, ágakat minél szorosabban összerakva, összekötve) szíveskedjenek reggel 7 óráig kitenni a kapu, illetve a tömbházakhoz tartozó hulladékgyűjtő mellé.

Elektromos és elektronikai hulladékot, veszélyesnek számító hulladékot, építkezési törmeléket, állati eredetű hulladékot nem szállítunk el.

Éljünk a lehetőséggel minél többen!

Mivel Udvarhelyszéken elég kevés civil szervezet aktív a környezettudatosság területen, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány úgy döntött, hogy konkrét, kézzelfogható és a hétköznapokban követhető további lépésekkel segítjük e mozgalom erősödését.
Nagy örömünkre az RDE Harghita vállalat is örömmel csatlakozott ehhez a törekvéshez, amelyet TUDATOS Udvarhely név alatt viszünk tovább. A környezettudatosság témájában gyakorlati előadásokra és műhelymunkákra kerül majd sor.